måndag 21 september 2009

Tips: "Lyxfällan" på TV3

Just nu sänds programmet Lyxfällan i nya avsnitt på TV3. Mathias och Charlie hjälper privatpersoner nära finansiell härdsmälta att komma i ordning med sin ekonomi.

De har ett utmärkt system där de nödställdas budget visualiseras med hjälp av utskrivna tusenlappar som fästs upp på en tavla under olika utgiftsposter, t.ex. hyra, transport etc.

Det kan vara en metod att prova själva där hemma. När budgeten sedan är fastslagen, överför ni uppgifterna till kassabok.nu's budget-sida.

Lycka till!

6 kommentarer:

 1. Man blir så ledsen när unga människor aningslöst bildar familj utan att veta hur man balanserar sin tillvaro mellan inkomst-utgifter. Hur har deras egen uppväxt varit ur ekonomisk synvinkel? Thomas och Evelina i avsnittet den 24 september har antagligen en IQ o EQ klart under genomsnittet om något ska försvara deras handlande. En världsfrånvaro utan dess like. Många beteendebokstäver inblandade men förhoppningsvis har Mathias och Charlie fått dem att lyfta på ögonbrynen.
  Tack för bra reportage.
  Eva

  SvaraRadera
 2. Jag måste bara säga...
  att jag blir otroligt förbannad och ledsen. då jag som ensamstående, heltidsstuderande med två barn, måste se till att klara oss på de inkomster jag har. vi kan aldrig unna oss något extra, fast vi gärna vill, något litet någon gång.
  Sedan visas ett sådant program, Lyxfällan, och det är bra att de hjälper de som behöver hjälp att få sin ekonomi i balans. Men att det ska "belönas" med något mer som present, utöver den hjälp de redan fått, gör mig upprörd. de har själva satt sig i situationen av olika anledningar och har fått hjälp med den ekonomiska planen. att de sedan får exempelvis ett helårs matförbrukning är så fel! jag som sköter mig, för att jag måste (och vill), får allt dra mitt strå till stacken som många andra, men kan inte låta bli att upprörd, det känns orättvist.

  SvaraRadera
 3. Rösta på Moderaterna i valet 2010 och program som Lyxfällan blir överflödiga, då vi alla kommer få betydligt mer pengar i plånboken att röra oss med...

  SvaraRadera
 4. Måste dessa två sk förståsepåare trakassera dessa som har anmält sig till programmet, dom har väl nog med problem ni behöver väl inte påpeka flera gånger till dem att dom inte har nån koll, det är ju för fan dom som tagit modet till sig att vara med och bett om hjälp, hacka då inte på dom som om dom var några jävla idioter, stötta och hjälp dem. Och det gäller alla program i lyxfällan. Jag personligen tycker nog det är dags att ta in andra programledare än dessa sprätthökar.

  SvaraRadera
 5. Till dig som tyccker det är orättvist.
  se lyxfällan som ett lotteri där en del vinner
  en högvinst och andra dom flesta drar en nitlott.
  sök till lyxfällan men du kanske inte vill exponera dig i TV.
  Vi är många som inte har pengar till något
  extra. Jag har 10100 kr netto att leva på
  Det är det högsta belopp man får från a-kassan.

  Hälsn.
  Fattig men stolt

  SvaraRadera
 6. I verklighetens verklighet har detta program inte en susning om vad det egentligen handlar om.

  De allra flesta hamnar inte i skuld pg.a att dom levt ett lyxigt liv...Välkommen in till min blogg och där kan du ta del av andras historia via länkar.

  Om du nu inte skulle ha lust med det kan du kanske gå in och skriva på uppropet FemtioTusen Röster

  den länken hittar du här
  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4245

  SvaraRadera